Stiri

Hramul Parohiei Mihai Bravu - Sfantul Fanurie

Hramul Parohiei Mihai Bravu - Sfantul Fanurie

In Stiri din 09 Noiembrie 2016

Biserica Ortodoxa il sarbatoreste la 27 august 2013 pe Sfantul Mucenic Fanurie. Pentru credinciosii si slujitorii Parohiei "Mihai Bravu - Sfantul Fanurie” din Bucuresti (Str. Cercelus, nr. 18, sector 3) este o zi de sarbatoare si bucurie prilejuita de hramul parohiei. In seara zilei de luni, 26 august, incepand cu ora 18.00, vor fi savarsite in biserica parohiei slujba Vecerniei, a Litiei si a Acatistului Sfantului Mucenic Fanurie, iar in ziua hramului, slujba Utreniei, urmata de Sfanta Liturghie si Slujba Parastasului pentru ctitorii Bisericii, dupa cum a precizat Parintele Cristian Popa, parohul Bisericii "Sfantul Fanurie”.

Sfantul Mucenic Fanurie este in special ocrotitor al credintei ortodoxe si mijlocitor pentru tinerii crestini si pentru familile crestine. Prin rugaciunile sale, Sfantul Mucenic Fanurie mijloceste in fata Bunului Dumnezeu pentru ajutor, sfintire si mangaiere pentru toti cei care il cinstesc prin rugaciune.

Despre Sfantul Mucenic Fanurie se cunoaste faptul ca s-a nascut in insula Rodos din Grecia. Nu se cunoaste, insa, data nasterii sale. A fost cel mai mare dintre fratii sai, in numar de doisprezece. Dupa moartea tatalui sau, si dupa ce afla situatia mamei sale nevoita sa castige hrana familiei intr-o situatie umilitoare, decide sa fuga in pustie. Dupa moartea mamei sale revine in orasul natal, dar afland de soartea fratilor sai plecati in lume, se hotaraste sa continuie viata de pustinicie, ducand o viata foarte aspra. Prin rugaciunile sale savarsea foarte multe minuni, vindecand oameni bolnavi, botezandu-i si invatandu-i dreapta credinta, inviind chiar si din morti. Pentru aceste minuni este alungat sistematic de paganii care credeau ca savarseste minunile respective prin puterea diavolului. Viata Sfantului Fanurie a fost desavarsita prin sfarsitul mucenicesc, inca in vremea tineretilor sale. Se cunoaste faptul ca fiind supus la diferite chinuri si torturi, in cele din urma i s-a taiat capul.

Moastele Sfantului Fanurie au fost descoperite de cativa pastori in jurul anului 1500 intr-o pestera, alaturi de o piele de animal pe care era scrisa viata Sfantului Mucenic Fanurie.

Sursa: basilica.ro