Stiri

Sfanta si Marea Luni

Sfanta si Marea Luni

In Stiri din 09 Noiembrie 2016

Denia din Sfanta si Marea Luni ne aseaza inainte pilda smochinului neroditor care a fost blestemat de catre Domnul sa se usuce si a dreptului Iosif din Vechiul Testament.

Istoria smochinului ne indeamna la pocainta si facere de bine. Daca Dumnezeu nu gaseste in noi roadele credintei, adica faptele cele bune, putem fi partasi sortii smochinului celui neroditor. Dumnezeu este atat iubire, cat si dreptate. Deci, la Judecata de Apoi, El nu doar va rasplati, ci va si pedepsi pe cei ce nu au rodit.
De asemenea, ne este dat exemplul lui Iosif cel Frumos - cel frumos la trup si la suflet. Acesta este vandut de fratii sai pe 30 de arginti, iese viu din groapa in care il azvarlisera fratii sai, ajunge stapanul Egiptului, salveaza poporul de foamete, sfarsind prin a-i ierta pe toti pentru raul pe care i-l facusera, anticipand profetic, prin viata sa, venirea in lume a Mantuitorului.Iosif ramane pentru noi un model de smerenie si rabdare, de iertare desavarsita, indemnandu-ne, impreuna cu Mantuitorul, sa iertam pe cei care ne gresesc si sa facem bine si celor ce ne urasc pe noi.