Zelda Breath of the Wild: Ghid Complet și Trucuri

★★★★★ 242 reviews

Introducere

The Legend of Zelda: Breath of the Wild este un joc video open-world de acțiune-aventură dezvoltat și publicat de Nintendo pentru Nintendo Switch. Este a cincisprezecea tranșă principală din seria The Legend of Zelda și prima lansată pe o consolă de acasă de la The Legend of Zelda: Skyward Sword din 2011. Breath of the Wild a fost lansat la nivel mondial pe 3 martie 2017, primind aprecieri critice. A primit numeroase premii și nominalizări, inclusiv Jocul Anului de la mai multe publicații. Jocul s-a vândut în peste 25 de milioane de exemplare în întreaga lume, făcându-l unul dintre cele mai bine vândute jocuri video din toate timpurile.

Povestire

Povestea din Breath of the Wild are loc în regatul Hyrule, care a fost devastat de o calamitate veche de 100 de ani. Jucătorul îl controlează pe Link, un Hylian care se trezește dintr-un somn adânc pentru a-l găsi pe Hyrule în ruine. Link trebuie să exploreze pământul, să-și adune aliați și să-l învingă pe Ganon, sursa calamității.

Povestea Breath of the Wild este neliniară, iar jucătorii pot alege să exploreze lumea în orice ordine doresc. Cu toate acestea, există câteva ritmuri cheie de poveste pe care jucătorii trebuie să le completeze pentru a progresa. Acestea includ:

  • Recuperarea Sabiei Maestrului
  • Reunirea celor patru Fiare Divine
  • Învingându-l pe Ganon

Povestea lui Breath of the Wild este lăudată pentru deschiderea sa și dorința sa de a permite jucătorilor să exploreze lumea în propriul ritm. Cu toate acestea, unii critici au susținut că povestea este prea scurtă și că îi lipsește impactul emoțional al jocurilor anterioare Zelda.

III. Modul de joc

Modul de joc al Breath of the Wild este open world, ceea ce înseamnă că jucătorii sunt liberi să exploreze lumea jocului în propriul ritm. Lumea jocului este vastă și plină de secrete, iar jucătorii pot găsi o varietate de activități diferite în care să se angajeze, inclusiv explorarea temnițelor, lupta împotriva dușmanilor, completarea misiunilor și colectarea obiectelor. Jocul oferă, de asemenea, o varietate de arme și instrumente diferite pe care jucătorii le pot folosi pentru a învinge dușmanii și pentru a rezolva puzzle-uri.

Grafică

Grafica din Breath of the Wild este uimitoare. Jocul folosește un stil de artă cel-shaded care îi conferă un aspect unic. Lumea este incredibil de detaliată, iar personajele sunt expresive și realiste. Efectele de iluminare sunt, de asemenea, foarte impresionante și ajută la crearea unei atmosfere realiste și captivante.

V. Sunet

Designul sonor din Breath of the Wild este unul dintre cele mai puternice aspecte ale sale. Muzica este atât atmosferică, cât și memorabilă, iar efectele sonore sunt folosite eficient pentru a crea un sentiment de imersiune. Muzica se schimbă în funcție de ora din zi, de locație și de activitatea în care este implicat Link. De exemplu, muzica este mai optimistă și mai veselă atunci când Link explorează lumea de dincolo, dar devine mai tensionată și mai plină de suspans atunci când se luptă cu dușmani sau explorează temnițe. Efectele sonore sunt, de asemenea, folosite pentru a crea un sentiment de atmosferă. Sunetul picăturilor de ploaie care cad pe armura lui Link, vântul care suflă printre copaci și sunetul animalelor care foșnesc în tufișuri, toate ajută la crearea unui sentiment de realism și imersiune.

IX. Temnițele

Temnițele din Breath of the Wild sunt unele dintre cele mai provocatoare și pline de satisfacții din serie. Fiecare temniță este unică și are propriul set de puzzle-uri și dușmani de depășit. Temnițele sunt, de asemenea, o modalitate excelentă de a găsi obiecte și unelte puternice.

Prima temniță, Turnul Marelui Platou, este o temniță tutorială care introduce jucătorii în mecanica de bază a jocului. Celelalte temnițe sunt mai provocatoare și necesită jucătorilor să-și folosească abilitățile și resursele pentru a rezolva puzzle-uri și a învinge dușmanii.

Temnițele sunt, de asemenea, o modalitate excelentă de a explora lumea Hyrule. Fiecare temniță este situată într-o regiune diferită a hărții, iar jucătorii vor trebui să călătorească prin medii diferite pentru a ajunge la ele. Temnițele sunt, de asemenea, o modalitate excelentă de a găsi obiecte și secrete ascunse.

Temnițele din Breath of the Wild sunt o experiență provocatoare și plină de satisfacții pe care toți fanii Zelda ar trebui să o experimenteze. Acestea sunt o modalitate excelentă de a vă testa abilitățile și de a explora lumea Hyrule.

VII. Controale

Controalele din Breath of the Wild sunt destul de simple, dar există câteva lucruri pe care ar trebui să le știți.

Mutați Link cu stick-ul analogic din stânga. Stick-ul analogic drept este utilizat pentru a controla camera.

Pentru a sări, apăsați butonul A. Pentru a urca, țineți apăsat butonul A în timp ce vă apropiați de o margine. Pentru a rula, țineți apăsat butonul B.

Pentru a ataca, apăsați butonul Y. Pentru a utiliza un scut, apăsați butonul X. Pentru a utiliza un element, apăsați butonul L.

Pentru a sprinta, țineți apăsat butonul ZOR. Pentru a încetini timpul, țineți apăsat butonul ZL.

De asemenea, puteți utiliza ecranul tactil pentru a interacționa cu lumea. De exemplu, puteți utiliza ecranul tactil pentru a aprinde o lanternă sau pentru a găti alimente.

Pentru mai multe informații despre comenzi, puteți consulta meniul de ajutor din joc.

Arme

Arme

Armele din Breath of the Wild sunt împărțite în trei categorii: corp la corp, la distanță și elementare. Armele corp la corp includ săbii, topoare și sulițe, în timp ce armele la distanță includ arcuri și arbalete. Armele elementare pot provoca daune de un anumit tip, cum ar fi focul sau gheața.

Armele corp la corp sunt cel mai comun tip de armă din joc și sunt folosite pentru lupta la distanță. Săbiile sunt cele mai versatile arme corp la corp, deoarece pot fi folosite atât pentru atac, cât și pentru apărare. Topoarele sunt mai puternice decât săbiile, dar sunt mai lente. Sulițele sunt bune pentru a ține dușmanii la distanță.

Armele la distanță sunt folosite pentru atacarea dușmanilor de la distanță. Arcurile sunt cele mai comune arme la distanță și pot fi folosite pentru a trage săgeți asupra inamicilor. Arbaletele sunt mai lente decât arcurile, dar pot trage șuruburi mai puternice.

Armele elementare provoacă daune de un anumit tip. Armele de foc pot da foc inamicilor, în timp ce armele de gheață îi pot îngheța. Armele fulger pot șoca inamicii și îi pot face vulnerabili la atacuri.

Armele pot fi găsite în întreaga lume a Breath of the Wild. Ele pot fi aruncate de dușmani, găsite în cufere sau cumpărate de la comercianți. Armele pot fi, de asemenea, modernizate la fierari.

Tipul de armă care este cel mai bun pentru o anumită situație depinde de stilul de joc al jucătorului și de inamicul cu care se confruntă. Armele corp la corp sunt cele mai bune pentru lupta la distanță, în timp ce armele la distanță sunt cele mai bune pentru atacarea inamicilor de la distanță. Armele elementare pot fi folosite pentru a exploata slăbiciunile inamicului.

Armele sunt o parte importantă a luptei în Breath of the Wild. Ele pot fi folosite pentru a învinge dușmanii, pentru a explora lumea și pentru a rezolva puzzle-uri. Prin alegerea armelor potrivite pentru slujbă, jucătorii pot deveni mai eficienți în luptă și se pot distra mai mult explorând lumea.

IX. Temnițele

Temnițele sunt o parte importantă a gameplay-ului din Breath of the Wild. Acestea sunt de obicei situate în zone greu accesibile și conțin o varietate de provocări pe care jucătorii trebuie să le depășească pentru a ajunge la comoară la sfârșit. Temnițele sunt adesea tematice în jurul unui anumit element, cum ar fi focul, gheața sau electricitatea, și necesită jucătorilor să-și folosească inteligența și abilitățile pentru a rezolva puzzle-uri și a învinge inamicii.

Există un total de 12 temnițe în Breath of the Wild, fiecare dintre ele fiind unică în felul său. Unele dintre temnițe sunt mai provocatoare decât altele, dar toate oferă o experiență plină de satisfacții pentru jucătorii care sunt capabili să le finalizeze.

 

Temnițele din Breath of the Wild sunt o modalitate excelentă pentru jucători de a-și testa abilitățile și de a afla mai multe despre lumea jocului. Ele sunt, de asemenea, foarte distractive de explorat și oferă unele dintre cele mai memorabile momente din joc.